malli1930.fi

  • Etusivu
  • Blog
  • Hakemisto
  • In English

Kevään huutokauppoja ja postimerkin päivä

4 maaliskuun, 2023 By Mikael Collan

SP-Lehden aktiiviporukka tekee jatkuvaa työtä ja huutokauppoja tulee kuin liukuhihnalla. Tästä syystä jokaiseen huutokauppaan ei ole tarjolla suuria herkkuja, eikä aina niitä pienempiäkään. M30 osasto oli tällä kertaa kohtalaisen pieni, jotain kerrottavaa kuitenkin aina löytyy. Lunastettu kirje, jolle lunastus oli suoritettu 2½mk sinisellä merkillä meni kaupaksi 20 eurolla – kohtalaisen korkea hinta lunastuskohteesta mielestäni, mutta toki tälle merkille hieman ”erilaisempi” käyttö. Myytävänä oli myös mm. 2½mk sinisellä M30 leijonamerkillä maksettu kirje Saksaan, Dantzigiin vuodelta 1933, joka oli kulkenut lentona ns. yöpostilennoilla Ruotsin kautta Saksaan. Tämä kävi ilmi Berliinissä lyödystä lennonvahvistusleimasta. On todennäköistä, että kirje olisi kulkenut Tallinnan kautta suorempaa reittiä Dantzigiin, jos lentolisä olisi maksettu. Yöpostilinjojen yleiseurooppalainen idea oli se, että myös lentolisämaksutonta postia kuljetettaisiin näillä linjoilla, koska ajatus oli kehittää postin kulkunopeutta. Toisen maailmansodan alkuun saakka yöpostilentoja lennettiin ja lisämaksutonta lentopostia kuljetettiin, linjat toimivat kesäaikaan ja kiertokirjeistä voi lukea tarkat alkamis ja loppumispäivät näille yhteyksille. Mikäli yöpostilennoilla kulkeneita kuoria ei ole lennonvahvistusleimoilla tai muulla tavoin todennettavissa varmasti lentäneiksi, on asian suhteen varmuus vähäinen, näin ollen vaikka ”joku kuori” olisi kulkenut manner-Eurooppaan yölentojen ollessa käytössä, ei sen voida todeta lentäneen, mikäli asia ei selkeästi ilmene. Kuori myytiin 20 eurolla, mikä oli myyjälle hyvä hinta – harvinaisuudesta ei ole kysymys.

Tanskalaisen vapaaehtoisen kotiin lähettämä kenttäpostikirje, jolle oli lisätty 1mk oranssi M30 leijonamerkki ja lentolipuke sekä muutamia kirjeensulkijamerkkejä kertoi siitä, että tanskalaisia oli Suomessa vielä vuonna 1942 asevoimissa. Kirje oli myös leimattu pyöreällä Fältpost leimalla ja se oli sensuurin toimesta Tanskassa avattu, liuskat ja leima ovat asianmukaiset. Eli kaikenlaista kiinnostavaa säpinää kirjeellä on. Yksi asia kuitenkin on pielessä, nimittäin se, että sikäli kuin mikäli kenttäpostista haluttiin lähettää kirjeitä lentona ulkomaille tuli koko postimaksu maksaa. Näin olleen ”hyvä ajatus” siitä, että kirjeeseen lisättäisiin vain käypä 1mk lentopostilisä ei stemmaa asianmukaisen järjestelyn kanssa ja kirje on väärätaksainen, vaikka se kiinnostava onkin.

Edustavan näköinen tanskalaisen vapaaehtoisen lähettämä kirje
Takana tanskalaiset sensuuriliuska ja leima

Kirjeen oikea taksa olisi ollut lähettämisen aikaan 6.4.1942 2,75mk ja lentolisä juurikin kirjeeltä löytyvä 1mk, eli yhteensä 3,75mk. Kohde on kuitenkin sopiva esimerkiksi kenttäpostikokoelmaan ja erityisesti sellaiseen, jossa ulkomaalaisten vapaaehtoisten postia esitellään. Myyntihinta oli 30 euroa.

Vaikka M30 osastolla oli hiukan hiljaisempaa, rallateltiin muualla huutokaupassa korkeitakin hintoja – kuten viimeaikoina on ollut tapana M17 puolella kauppaa käydään kiivaasti. Kirjattu postikortti Neuvosto-Venäjälle myytiin 111 eurolla ja kirjattu lentokirje Ruotsiin vuodelta 1926 nousi aina yli kahdensadan euron.

Kiinnostava kohde oli K.K. suojaleimauksella leimatuilla merkeillä lähetetty lähetys ja lähetyksen mukana myytävä yksittäinen Mannerheim-merkki. K.K. viittaa apteekkari Killiseen, joka suojaleimasi merkkejään samasta syystä kuin mitä suojarei´itteitä tehtiin. Kuoria ei tunneta montakaan, kohdeselosteessa arveltiin, että saattaisi olla kysymyksessä ainoa tunnettu postilähetys tällä suojaleimauksella. Mielenkiintoisen asiasta tekee sen, että kortilla, josta on siis kysymys, oli myös kaksi K.K. suojaleimattua M30 leijonamerkkiä.

K.K. suojaleimaus kolmella merkillä, kohdeselosteen mukaan ainoalla tunnetulla lähetyksellä.

En osaa arvioida tarkasti sitä, että tunnetaanko muita lähetyksiä, mutta sen tiedän, että eivät nämä suojaleimaukset yleisiä ole ja, että ainakaan minulle ei ole lähetystä tullut vastaan. Asiasta kirjoitettiin aikoinaan muistaakseni juuri SP-Lehdessä juttu, jossa kyseinen lähetys ja nyt myyty merkki olivat kuvattuina. Kirjoittaja oli tuolloin Kimmo Kanerva. Limitiksi kohteeseen oli laitettu 50 euroa ja sen myyntihinta oli 121 euroa. Mielenkiintoinen kohde.

HTO:n ensimmäinen vuoden 2023 huutokaupoista, joita lienee tänäkin vuonna tulossa, neljä päättyi 2.3. klo. 20. Huutokaupassa oli erillisissä osastoissa sekä M30 filateliaa, että postihistoriaa. Filateliaosastosta mainittakoon, että kauppa kävi hyvin, tätä kirjoitettaessa ja jälkimyynnin yhä ollessa auki vain kolme kohdetta on myymättä. Ehkäpä kiinnostavin filateliakohde oli 2mk vihreän M30 leijonamerkin yhdeksän merkin siirtymäryhmä, joka nousi 50 euron lähtöhinnasta aina yli 89 euron hintaan. 3½mk sinisen leijonamerkin aika keskelle osunut Helsinki-leimattu kappale nousi yllättäen yli sataan euroon. Siinä kohtaa tunsin tuulen hulmuttavan hiuksiani, koska mopon vauhti ylitti sallitun nopeusrajoituksen etupyörän irrotessa tukevasti maasta…

2mk vihreän merkin 9-ryhmä, jossa voimakas hammastesiirtymä, näyttävä

Postihistoriapuolella oli myytävänä muutamia erittäinkin mielenkiintoisia kohteita. Kotimaan kohteista mainittakoon rullamerkeillä (2*50p keltainen) lähetetty postikortti, joka myytiin 30 eurolla. Ruotsiin syyskuussa 1942 lähetetty lentopostikirje vain kuukauden kestäneellä taksalla 4,50mk myytiin edullisella 22 euron hinnalla. Näitä kuukauden mittaisia Pohjoismaiden lentotaksaisia kohteita tunnetaan Ruotsiin muutamia ja Tanskaan kaksi kappaletta. Kyseessä oli siis tilanne, jossa kirjeen taksa Pohjoismaihin nousi 1.9. kolmeen ja puoleen markkaan ja lentolisä nousi vasta 1.10. alkaen. Näin ”vanhalla” markan lentolisällä ja uudella kirjetaksalla saatiin aikaan kyseinen 4,50mk taksa. Hyvä kohde ja halvalla meni.

Espanjaan maan sisällissodan aikana 1936 lähetetty lentokirje, joka oli tarkastettu Espanjassa ”antifasistisen miliisin” toimesta, eli tasavaltalais-armeijan toimesta, myytiin 50 euron pohjillaan jälkimyynnissä. Mielestäni lähtöhinta oli asetettu korkeaksi, mutta niin vain kauppa kävi. Toinen korkealla lähtöhinnalla aloittanut kohde oli maankiertäjäkuori vuodelta 1933, joka oli alun perin lähetetty nykyiseen Malesiaan Sarawakiin, Borneon saarelle. Kuori oli vaellellut jopa Australiassa asti ennen, kuin se oli löytänyt tiensä Yhdysvaltoihin. Kiinnostaviahan nämä maailmankiertäjät ovat ja usein kokeneen näköisiä monine leimoineen. Tarinan arvoinen sanoisin ja näin oli jättäjäkin ajatellut, sillä lähtöhinnaksi oli laitettu 60 euroa. Hinta ei rohkeita (tai rikkaita?) pelottanut ja hinta nousi aina yli sadan euron päättyen 104,50 euroon. Kilometrejä tuli runsaasti – kohdeselosteessa arveltiin kokonaismatkaksi tulevan noin 29000 kilometriä.

Harvinainen paketti Yhdysvaltoihin, etusivu, merkkejä puuttuu

Postihistoriapuolen harvinaisin myytävänä ollut kohde oli aika mitäänsanomattoman näköinen reuhake, jonka kohdeselosteessa mainittiin sen olevan ”raskaan lähetyksen etusivuleike”… mitä se olikin. Kyseessä nimittäin on paketti Suomesta Yhdysvaltoihin, jonka etusivulta oli leikattu kohteessa näkyvä osa irti. Oli harrastettu kauneuteen perustuvaa minimalismia, sillä jokunen merkki oli ilmeisesti jäänyt pois, koska 150mk taksaa ei Suomesta paketeille Yhdysvaltoihin lähettämisen aikaan ollut. Tämä oli tietysti suuri sääli, sillä oikeataksaisena kohde olisi hyvä postihistoriakohde. Kohdetta kuitenkin arvostettiin yli sen lähtöhinnan, joka oli laitettu 15 euroon ja hinta yli tuplaantui myyntihinnan ollessa karvan verran yli 30 euroa. On huomattava se asia, että Yhdysvaltoihin lähetettäviin paketteihin liimattiin merkit suoraan paketin päälle vuoden 1932 jälkeen, sitä ennen käytettiin kansainvälisen paketin pakettikorttia. Tämä tapa jatkui pitkään yli M30 merkkimallin painamisen päättymisen.

Kaiken kaikkiaan HTO tarjosi muutamia kiinnostavia M30 kohteita, vaikkei mitään kanuunoita tarjolla ollutkaan. Muiden keräilyalueiden osalta oli nähtävissä myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita. M17 osastolla oli myytävänä paikalliseksi asiakirjaksi määritelty lähetys, joka oli kulkenut Turussa 1919. Lähtöhinnaksi oli kohteelle laitettu 60 euroa, joka saattaisi olla sopiva tälle kohtalaisen haastavalle lähetyslajille. En ole super perehtynyt M17 postihistoriaan, mutta paikalliset asiakirjat eivät liene erityisen helppoja kohteita. Muistettavaa asiakirjoista on se, että kyseessä on painotuotepostiin kuuluva lähetyslaji ja näin ollen kuoret ovat tyypillisesti avoimina lähetettyjä, eli ns. läppä auki kohteita. Asiakirjoissa pitäisi lukea päällä teksti ”asiakirjoja” tai ruotsiksi ”handlingar”. Myytävänä olleessa kohteessa ei tätä lue, mikä tekee vaikeaksi arvioida, että onko kyseessä ihan oikeasti asiakirjalähetys, vaikka kuori vakuutusyhtiön onkin ja sisällä lienee ollut vakuutuskirja. Vielä kun paikalliskirjeen taksa oli lähettämisen aikaan sama kuin paikallisasiakirjan… no sanotaanko näin, että itse en olisi uskaltautunut huutamaan limittiä kohteesta. Mutta minulla onkin krooninen rahapula ja köyhän kokema pelko ei estä suurmiehiä tekemästä suuria tekoja. Näin tämänkin kohteen hinta nousi lähes 900 euroon ja se nähtäneen tulevaisuudessa jossakin alan huippukokoelmassa.

Toinen kiinnostava nousu nähtiin 1933 Virossa paquebot-leimatun ja Tallinnan leimoilla mitätöidyn 1,25mk punaisen ristin merkin parilla maksetun kirjeen osalta. Kirje oli siis lähetetty Suomesta Saksaan ja taksa oli ulkomaille 1933 2½mk, eli taksa on OK. Kun kirje postitettiin laivalta se leimattiin paquebot ja tässä tapauksessa kyseinen alus on ollut käytetystä leimasta päätellen Virolainen. Hyvät Tallinnassa tai Stettinissä leimatut paquebot kohteet ovat parempia kohteita ja niitä löytyy myös M30 merkein silloin tällöin. Mikäli kohdemaa on Euroopan ulkopuolella ovat kohteet jo aika vaikeita. SPR merkeillä kohteet lienevät aika vaikeita, mutta vaikka kyseessä on kuriositeetti, oli 80 euron lähtöhinta mielestäni aika tiukka ja en odottanut kohteen menevän sillä kaupaksi. Jälleen sain todistaa oman tietämättömyyteni olevan suurta ja syvää, jos kohta se ei tässä kohtaa enää edes minua itseäni yllätä. Kyseessä on nimittäin tilanne, jossa tiedän, etten tiedä, eli parempi tilanne kuin se, että en tiedä etten tiedä. Tämä tietoinen tietämättömyys kuitenkaan ei estänyt minua hämmästymästä, kun kohteen hinta nousi aina 770 euron tasolle. Mahdollisesti jossakin on taas mopo, jonka takarengas on paljon kuluneempi kuin eturengas.

Postimerkin päivää vietettiin ympäri Suomea helmikuun puolessa välissä. Yksittäistä päiväähän ei oltu erikseen määritelty, vaan Liitto oli toivonut, että päivä valittaisiin ystävänpäivän ”ympäristöstä. Salon kerhossa päivää vietettiin 18.2. lauantaina pienellä standilla paikallisessa kauppakeskuksessa. Asiaan liittyen oli edellisellä viikolla eräs kiinnostunut kansalainen käynyt kerhon kokouksessa ja siitä innostuneena kirjoittanut jutun postimerkkeilystä paikalliseen ilmaisjakelulehteen. Tämä sai liikkeelle joitakin kansalaisia, jotka kävivät standilla kääntymässä ja kerho sai jopa jonkun lahjoituksenkin.

Salonjokilaakso-lehdessä julkaistu artikkeli Salon kerhon toiminnasta

Liitolta saadulla kortilla oli jonkin verran menekkiä ja vaikka kerho oli päätynyt olemaan julkaisematta uusia omakuvamerkkejä, koska vanhojen varasto pullistelee yhä edellisiä päiviä varten tilattuja kappaleita, piti jatkuva virta kävijöitä kerholaiset pöydän takana hereillä.

Kategoriassa: Blog Avainsanoilla: 2½mk sininen, 2mk vihreä, paikallisasiakirja, Paquebot, Sarawak

M30 Blog

JFP, Hellman ja Riihex etkot

Kevään huutokauppoja ja postimerkin päivä

SP-Lehti ja Lahden kerhon huutokauppa

SP-Lehden suurhuutokauppa

Edellisen viimeiset ja uuden ensimmäiset

Vierailu Riihimäellä, huutokaupat ja modernin filatelian kohde

Kiireinen syyskausi

Vierailu HFF:ssa ja Hellman

Forssan kerhonäyttely ja 90-vuotisjuhla

TAVASTEX-22 (Osa 2) ja huutokaupoista

TAVASTEX-22

Hämeenlinnaa odotellessa

Syyskausi alkaa

Postia Ukrainaan ja Ukrainasta

Forssan kerhon kesätapahtuma

SP-Lehden HK 107 ja Liittokokous 2022

Huutokortti 28.

2022 Pääsiäinen Forssassa

Turun Kevät 2022

Huutokauppoja huutokauppoja!

Kairon postikongressi 1934

Hyvinkään kerhoilta

Huutokauppoja!

Vuoden 2021 viimeinen ja 2022 ensimmäinen HK

SF, HML ja HTO

SF 100 vuotta + marraskuun HK:t

Vierailu Jyväskylän kerhossa ja Merkki Albert 62.

Kirjamessut, SP-Lehden ja Vaasan HK

124. Hellman on-line

Syksy 2021: JFP, SP ja Postiljonen

Kylmän syksyn satoa

SAVOFILA 2021, M30 ehiökokoelma

SAVOFILA 2021, tapahtuma

SAVPEX 2021

Forssa, Lahti ja Helsinki ”kimara”

HTO 54. – Ei ihmetekoja

SP-Lehti ja Järvenpää toukokuussa

Lentopostia M30 keräilijän silmin

Merkki Albertin 61. HK

Hellman 120. ja live on-line järjestelmä

Järvenpään FP 20 ja HTO 53

Sinetti 144, SP-Lehti 50. ja kiinnostavaa lentopostia

Iso LaPe 2021 luettelo

Huutokortti ja SF juhla-HK

Kolmijalkainen jellona

Joulukuun HTO

Merkki Albertin 60.

Etelä-Amerikan lentotaksoista 1939-1941

119. Hellman – huutokauppa koronan varjossa

Syyskuun lopun huutokauppakvartetti

Huutokauppasyksy 2020 jatkuu

Alkusyksyn satoa

SFEX-2020 näyttely

Matkailu avartaa ja kesä kuivattaa

Tampereen Kerhoillan esitys

Suomen Filateliapalvelun 118. HK

HTO 50

M30 tietoisku on-line

Merkki-Albertin 59. huutokauppa

M30 fantasiafilateliaa

Hellman 117 Naantalissa

SP-Lehden 46. HK

HTO 49 – Kovia nousuja, mielenkiintoisia kohteita

Postimerkin päivä 2020

Lentoposti kiinnostaa

SP-Lehden ja Sinettipostin huutokaupat ja pikkuisen muutakin

2020-luvun ensimmäiset huutokaupat ja ennustukset

Vaasan Kerhon ja Abophilin huutokaupat

Oulun HK ja Marraskuun SFP

Merkki-Albert HK 58, marraskuu 2019

Lahden kerho ja Forssan tapahtuma

Postimerkkimessut 2019

Syyskuun 2019 JFP, Huutokortti ja HTO huutokaupat

Syyskuun 2019 Hellman

SP-Lehden HK 44

Sinetti 140. – Syyskauden avaus

Kesäkokous Kuopiossa

Stanley Gibbons, Lontoo

Argyll Etkin Ltd., Lontoo

Lahden kerhon HK, toukokuu 2019

JFP, Huutokortti ja SFP huutokaupat, 5/2019

Kevään 2019 VaFi- ja HTO-huutokaupat

Turun Kevät ja Argentinan ihmeet

Tamcollect 2019

Merkki-Albertin 57. HK

Joensuu 2019 ja Tamcollect ennakko

113. Hellman HK Naantalissa

90-luvun alun Filatelisteja selatessani…

HTO 45

SP-Lehti, Sinetti ja Huutokortti huutokaupat 2/2019

Taas Torontossa ja Oulun HK

Esitelmä Suomen Filatelistiseurassa 14.1.

M30 joulurauha ja 2019 ensimmäinen huutokauppa

Viikon 48/2018 huutokauppasuma

Merkki Albertin HK 56 – Marraskuussa

Forssan keräilytapahtuma, pyhäinmiestenpäivä 2018

Postimerkkimessut 2018 Helsingin Messukeskuksessa

111. Hellman HK Naantalissa

HTO 43. huutokauppa

Syyskuun alun huutokaupat

SFP:n syksyn ensimmäinen huutokauppa

KESFILA 2018 – kokoelman läpikäynti

EstEx 2018 Tallinna

Forssan kerhon kesätapahtuma Tammelassa

SFP huutokauppa 109

Toukokuun HTO huutokauppa ja M30 harvinaisuus

Huhtikuun huutokilpailut

Turun Kevät 2018

Merkki Albertin 55. huutokauppa

Kesfila 2018 käteen jääneet kohteet

Kesfila 2018 Jyväskylässä

Forssan kerhon keräilytapahtuma 31.3.2018

Hellman huutokauppa 3/2018

KESFILA 2018 etkot

Helmikuun huutokauppoja 2018

Vuoden 2018 alun huutokauppoja ym.

SP Lehden on-line HK 37

Finland Airmails 1920 – 1946

SFP huutokauppa 106 ja Huutokortti 11

Merkki Albertin 54. HK

Vaasan Filatelistien HK ja Forssan keräilytapahtuma

Vierailu Lahden kerhossa 30.10.2017

Postimerkkimessujen lauantai 28.10.2017

Hellman huutokauppa 13.-14.10.2017 Naantalissa

Vuonna 1947 julkaistut M30 merkit – kokoelma

Salon Filatelistikerhon 70-vuotisnäyttely ja keräilytapahtuma

Lahden kerhon THK 112

HTO huutokauppa #39

Sinetti-Postin huutokauppa 9/2017

Tsekin tragedia ja Puolan pettymys

Avoimen luokan M30 keräilyn buumi ympäri Suomen

SFP:n elokuun huutokauppa ja uudet tilat Naantalissa

Japanin M30 tyhjiö

Postal History of the Finnish model 1930 definitive stamps, osa 4

Finlandia 2017 – Suurnäyttely Tampereella, Osa 2

SFP huutokauppa Finlandia 2017 yhteydessä

Finlandia 2017 – Suurnäyttely Tampereella, Osa 1

HTO Huutokauppa 38 – Toukokuussa

Kaikkien M30 kohteiden tie ei vie Roomaan

Postal history of the Finnish model 1930 definitive stamps, osa 3

Postal history of the Finnish model 1930 definitive stamps, osa 2

Postal history of the Finnish model 1930 definitive stamps, osa 1

Merkki Albertin 53. ja Vaasan Filatelistien 76. huutokauppa

Hellman Huutokauppa 102

Mietteitä Liiton hallituksesta ensimmäisen vuoden jälkeen

Vierailu Tampereen kerhossa

37. HTO huutokauppa

SP-lehden huutokauppa ja muita kuulumisia

Finlandia 2017 ennakko – M30 kokoelmia FEPA näyttelyssä

Vuoden 2017 huutokauppakevään avaus SFP 101

Filateliapalvelun 100. ja HTO:n 36. huutokauppa 12/2016

Merkki Albertin Huutokauppa ja Forssan keräilytapahtuma

Stamp Forum 2016 Helsingin Messukeskuksessa

JF55 Järvenpäässä 8.-9.10.2016

HTO huutokauppa nro. 35

Lahden PK:n huutokauppa 111

Syyskuu 2016 on huutokauppakuu

SFP:n kesähuutokauppa

Forssan kerhon kesätapahtuma 2.6.2016

Nordia 2016 kuulumisia 2 – käteen jääneitä kohteita

Nordia 2016 kuulumisia 1 – oma osallistumiseni

Filateliapalvelujen huutokaupat maalis-huhtikuussa

Nordia 2016 Jyväskylässä – ennakko

Helmikuun 2016 huutokaupat ja muuta

M30 kokoelma-aiheita

SFP huutokauppa 1/2016

Gärtner Philatelic Promotion Award 2015

Joulukuun 2015 HTO huutokauppa

SFP huutokauppa 11/2015

Merkki Albertin 50. HK

30.10.2015 Forssan keräilytapahtuma

Stamp Forum 2015

Hellman huutokauppa 10/2015

Filatelian perässä Gdanskissa

Salon ja Turun keräilytapahtumat 10. ja 11.10.2015

TamCollect 2015

HTO huutokauppa 31

Syysiltoja sähköistänyttä M30 kauppaa

Vierailu Åbo Frimärkssamlarförening r.f.:n kokouksessa

Karelia Stampsin huutokauppa 9/2015

Suomen Filateliapalvelun 92. huutokauppa

Muutama sana M30 merkkien ”värierikoisuuksista”

6mk punainen – kuudes punainen leijona

Espanja – haastava maa M30 keräilijälle

Berliini ja M30

M30 ja Zeppelin

3mk punainen, viides M30 punainen leijona

HTO huutokauppa 19.5.2015 – 2/2 ”postihistoria”

HTO huutokauppa 19.5.2015 – 1/2 ”filatelia”

Lahden Postimerkkikerhon 109. THK

LAPOEX 2015 – Lahti 11.4.2015

Forssan keräilytapahtuma 4.4.2015

2½mk punainen – neljäs ulkomaan postikortille tarkoitettu M30 leijona

Vierailu Lappeenrannan kerhossa 23.3.2015

Hellman-huutokauppa 21.3.2015

Turun Kevät 2015

2mk karmiini – talvisodan ajan punainen leijona

29. HTO huutokauppa 24.2.2015

112. Sinetti Posti huutokauppa

Gärtnerin 30. on-line huutokauppa Saksassa

1½mk punainen – toinen punainen leijona

1:20mk karmiini – ensimmäinen punainen leijonamerkki

Punaiset leijonat – ulkomaan postikorttia varten suunnitellut leijonamerkit

Merkki-Albertin 48. HK

Suomen Postimerkkilehden 22. HK

Keräilytapahtuma Forssassa 1.10.2014

Lahden Postimerkkikerhon 108 HK

Italian ihmeet ja M30

SFP / Hellman HK 18.10.2014

Turun kerhon tapahtuma 12.10.2014 Kupittaalla

Salon Filatelistikerhon 35. keräilytapahtuma 11.10.2014

25mk sininen, viimeinen ulkomaan taksalle julkaistu sininen M30 leijona

HTO huutokauppa 30.9.2014 ja M30

M30 perässä Tsekin Tasavallassa, Olomoucissa

20.8.2014 päättynyt SFP:n HK ja M30

1944 pääsiäisen ”erikoistaksa” kenttäpostiosoitteisiin

M30 20mk sininen leijona

7.7.2014 Pikavisiitti Tampereella

Etelä-Satakunnan Postimerkkikerhon 70-vuotis näyttely 28.6.2014 Vammalassa

15mk sininen leijona – 40 luvun viimeinen sininen ulkomaan taksalle julkaistu merkki

M30 kohteiden etsintää Torontossa ja Montréalissa

M30 ja erikoistaksa kenttäpostiosoitteisiin jouluna 1943

12mk sininen leijonamerkki – seitsemäs sininen leijona

10mk sininen – kuudes ulkomaan kirjetaksalle tarkoitettu M30 leijonamerkki

Forssan keräilytapahtuma 19.4.2014

AboEX 2014 – vuoden 2014 näyttelytapahtuma

M30 merkkien paperin paksuuksista ja paksuuden mittaamisesta

5mk sininen – viides M30 ulkomaankirjeelle tarkoitettu leijonamerkki

Lempäälän keräilytapahtuma 29.3.2014 Ideaparkissa

4½mk sininen leijona – neljäs ulkomaan kirjeelle tarkoitettu M30 merkki

Vapaakirjeiden ja postirahavapaiden lähetysten lisämaksuja M30 merkeillä

M30 kuvioleimaus ”Kotka 26b”

Filatelistien oma sensuuri ja M30

3½mk sininen leijona – kolmas ulkomaan kirjeelle tarkoitettu M30 merkki

M30 ”kiertolaiset” 1/2

2½mk sininen leijona – toinen ulkomaan kirjeelle tarkoitettu M30 merkki

Ulkomaan kirjeelle tarkoitetut kymmenen M30 ”sinistä” leijonaa

Kotimaisen paketin varaosoitekortti

2mk mustansininen – ensimmäinen ulkomaan kirjeelle tarkoitettu M30 merkki

Turun Postimerkkikerhon keräilytapahtuma 2.2.2014 Kupittaalla

5p ruskea – M30 pieni suuri merkki

Käynti Hangossa LaPe:lla

Pikkupaketti – Saksalaisten Suomeen tuoma lähetyslaji

Joulukuussa tehtyjä päivityksiä artikkeleihin

M30 merkeillä Afrikkaan

M30 Paikalliskirje 3/3 – Neljä viimeistä taksa-aikaa 1948 – 1962

M30 Paikalliskirje 2/3 – Neljä ”keskimmäistä” taksa-aikaa 1942 – 1948

M30 Paikallispainotuote?

M30 paikalliskirjeet 1/3 – Neljä ensimmäistä taksa-aikaa 1930 – 1942

4mk Postitalo

Postiennakko-osoitus M30 merkeillä, sarjassamme ”jännä, mutta ei sittenkään ihmeellinen”

Myöhäiset M30 käytöt

M30 merkkien virallinen loppuunkäyttö 1962

Poste Restante maksu – ulkomaanlähetysten detalji

Tulli-postiosoitus M30 merkeillä

75p oranssi – tarkoituksellinen ”täytearvo”

M30 Ehiöleikkeen käyttö postimaksuna

Lunastuksia M30 Merkeillä

Hammastamattomat M30 merkit

300mk DC-6 Lentokone – M30 yläarvo

Puolitetut M30 merkit

60 penniä harmaa – M30 musta lammas

Vakuutetut lähetykset M30 merkeillä

M30 sanomalehden osoitteenmuutosilmoitus

Eräs malli 1930 käyttöajan lyhimpiä taksoja – 9 päivän taksa Englantiin 1945

Suomen ja Viron välinen ”erikoistaksa” 20.8.1928 – 6.12.1940

Malli 1930 sekapostitteet M17 kanssa

M30 Blog in English

M30 Local letters 2/3 the four ”middle” rate periods

Nine day air mail rate to the UK

M30 Local letters 1/3 – the first four rate periods

Using a clipping from a stationary as postage

M30 Customs post-office order

Imperforated M30 definitives

www.malli1930.fi · M30 Blog - M30 keräilijän olohuone · Copyright Mikael Collan